Политика на приватност

Почитуван кориснику на ICMUSICCOMPETITION  ,

Со цел подобро да го разберете процесот на собирање на вашите лични податоци, нивното обработување и користењето колачиња (cookies) во апликацијата ICMUSICCOMPETITION  , можете да ја прочитате Политиката за приватност која следи.

Ве молиме внимателно прочитајте ја и прифатете ја Политиката за да продолжите да ја користите апликацијата ICMUSICCOMPETITION  . Ако не се согласувате или подоцна ја повлечете вашата согласност, ние ќе ги избришеме вашите лични податоци, но вие веќе нема да можете да ја користите апликацијата ICMUSICCOMPETITION  , каде што е потребна регистрација.

1. Општи информации

ICMUSICCOMPETITION  ги презема сите потребни мерки за заштита на личните податоци со цел да спречи загуба, кражба и злоупотреба, како и неавторизиран пристап, промена или уништување.

СВОД Мастер ќе ги користи личните податоци во согласност со Законот за заштита на личните податоци и со други соодветни регулативи на Република Северна Македонија. Нема да ги објави личните податоци пред ниедна трета страна, освен во случаи каде што тоа е дозволено или законски пропишано, со цел да ги искористи своите права или да ги заштити своите интереси или да постапи во согласност со судските наредби или други правни или регулативни потреби.

Корисникот на услугата гарантира за точноста на внесените податоци. ICMUSICCOMPETITION   не сноси никаква одговорност доколку внесените податоци се неточни.

Политикaта за приватност за ICMUSICCOMPETITION  е применлива од 12.12.2022. Политиката за приватност се однесува на прибирањето и процесирањето на вашите лични податоци и користењето колачиња во самата ICMUSICCOMPETITION  апликација. Со регистрирање за користење на ICMUSICCOMPETITION  , се согласувате со методот на собирање и процесирање на податоците опишани во оваа Политика, како и со чување и пристапување до колачињата на вашиот уред. Оваа Политика опишува кои информации ги собираме, како ги обработуваме и за кои цели ги користиме, како и вашите права во однос на вашите податоци.

2. Собирање и обработка на податоците

Со внесување на личните податоци (е-пошта и/или име и презиме) во полињата дадени за регистрација, вие давате дозвола да се обработат тие податоци и да се користат за целта опишана во оваа Политика.
ICMUSICCOMPETITION   собира дополнителни информации за уредот преку кој пристапувате до услугата со користење на ICMUSICCOMPETITION  апликацијата. Податоците кои ги собираме ние се: вашата ИП-адреса, информации за провајдерот на Интернет пристап, видот на уред кој го користите за пристап, видот и верзијата на веб-пребарувачот, оперативниот систем, резолуцијата на мониторотот и информации за сесијата.

Собраните податоци се обработуваат со цел обезбедување на поквалитетни услуги, подобра корисничка поддршка, полесен пристап со елиминирање на потребата за често внесување на истите податоци, таргетирани понуди и промоции за програмска содржина, како и за реклами.

ICMUSICCOMPETITION   на никаков начин не обезбедува информации за корисниците на ICMUSICCOMPETITION  на трети страни. Со обврската за задржување на доверливоста, ICMUSICCOMPETITION   може да им дозволи на сигурни партнери кои имаат договорна обврска да ја сочуваат доверливоста, пристап до неопходните лични податоци со цел да се обезбеди функционалноста на платформата за обезбедување на услугата и за корисничка поддршка.

На секоја таква трета страна и е забранета понатамошна обработка на вашите лични податоци.

3. Безбедност на вашите лични податоци

Податоците на серверите се чуваат во контролирана, безбедна околина, заштитена од неавторизиран пристап, користење или разоткривање. Во комуникација меѓу уредите, податоците се енкриптираат за услугата да се доведе до повисоко ниво на сигурност и приватност. Ние ги штитиме податоците со неколку безбедносни слоеви, меѓу кои и водечка HTTPS технологија на енкрипција.

4. Користење на колачиња

ICMUSICCOMPETITION  користи таканаречени колачиња – сет податоци создадени од сервер и кои веб-пребарувачот ги сочувува на дискот на корисникот во облик на мала текстуална датотека. Датотеките се создаваат кога веб-пребарувачот ќе ја симне дестинацијата на посетената мрежа во уредот на корисникот, кој потоа ги испраќа податоците до веб-пребарувачот и создава текстуална датотека (колаче).

Колачињата се користат за подобро корисничко искуство со целосната функционалност на апликацијата која се користи, и тие можат да бидат привремени (сочувани само во текот на посетите на страниците) или трајни (остануваат на компјутерот на корисникот после посетата).

Исто така и од трети страни за:

– Добивање статистички податоци за посетите и користењето на нашата апликација. Собраните податоци вклучуваат ИП-адреси од корисниците, информации за веб-пребарувачот и оперативниот систем, како и други стандардни податоци собрани и анализирани исклучиво во анонимна и масовна форма.

5. Одбивање колачиња

Ако не се согласите со нивната употреба, можете лесно да ги избришете (или одбиете) колачињата од вашиот компјутер или мобилен уред со помош на поставките од веб-пребарувачот кој го користите. За повеќе информации за справување со вашите колачиња, посетете ги страниците од веб-пребарувачот кој го користите или одете на: http://www.allaboutcookies.org/

Бидејќи целта на колачињата е да се подобри и овозможи користењето на вашата апликација како и на веб-страниците и нивните процеси, запаметете дека со одрекување или бришење на колачињата, можете да го онеспособите функционирањето на некои алатки или да предизвикате тие да работат и да изгледаат поинаку во вашиот веб-пребарувач.

6. Период на чување

Ние ги бришеме вашите лични податоци при вашето барање да ја избришеме вашата корисничка сметка, и најдоцна по истекувањето на сите законски обврски поврзани со чувањето лични податоци. Кога се бришат, дел од податоците стануваат анонимни, и трајно се отстрануваат сите врски со одредена личност.
 

7. Права на корисникот

Во исто време, ве информираме дека имате право да пристапите до сите ваши дадени лични податоци, имате право на нивно коригирање, и право да ја отповикате претходно дадената согласност.

Ако ги отповикате дадените согласности, ние ќе ги избришеме вашите лични податоци, но вие веќе нема да бидете во можност да ја користите ICMUSICCOMPETITION услуги каде што се бара регистрација. Доколку сакате да се изврши бришење на вашите лични податоци, контактирајте не. Ако сакате повторно да дадете ваша согласност, можете да го направите тоа со повторна регистрација.

8. Услови и промени

Условите на оваа Политика за приватност го определуваат користењето на колачињата и сите податоци собрани за време на периодот за кој се однесува Политиката, со исклучок на колачињата од трети страни.Го задржуваме правото да ја промение оваа Политика и правилата за колачиња во секое време.

9. Купување и заштита на податоци

Ние се обврзуваме да ја штитиме приватноста на сите наши корисници. Ние ги собираме само неопходните, основни податоци и информации од клиентот/корисникот, неопходни за деловно работење и ги информираме корисниците во согласност со добрите деловни практики и со цел да обезбедиме квалитетна услуга. Ние им даваме на корисниците избор, вклучително и можност да решат дали сакаат или не сакаат да бидат избришани од листите за е-пораки кои се користат за маркетинг кампањи. Сите податоци од корисниците/клиентите се строго чувани и достапни само на вработените на кои им требаат за деловно работење.

Податоците кои ги внесувате при плаќањето од Вашата платежна картичка не се зачувуваат или пренесуваат преку нашите сервери. Трансакциите се процесираат преку техничкото решение на Комерцијална банка АД Скопје, во соработка со Интернационален Картичен Систем АД КаСис, кое е сертифицирано од VISA и MasterCard за процесирање на трансакции што ќе овозможи плаќање услуги со платежни картички во реално време, преку веб страницата. Во моментот кога го вршите плаќањето и ги внесувате податоците истите се процесираат преку безбедносниот протокол на банката и за нас не се видливи податоците од Вашата платежна картичка, единствена информација за Вашата трансакција која е видлива за нас е Вашето Име и Презиме од платежната картичка, последните 4 броеви од картичката и сумата на која е извршена трансакцијата, додека сите останати се енкриптирани.

10. Контакт информации

ICMUSICCOMPETITION со задоволство ќе ги прими вашите коментари и сугестии во врска со оваа Изјава, како и вашите прашања за вашите права како корисник улугите на ICMUSICCOMPETITION . Можете да ни ги испратите вашите коментари и сугестии на е-пошта: [email protected]